RATAS AFRIKASSA

Afrikka-yhteys syntyi vuonna 2002 kun Medad Birungi kutsui Anne Mikkolan yhdessä Nina K. Hyttisen ja Pirkko Mäkelän kanssa opettamaan viikon mittaiseen naisten seminaariin Kabalessa, jota mm. Enid – rahoittamamme radio-ohjelman koordinaattori – oli silloin järjestämässä.Annen matkaraportit Ugandan matkoilta vuosina 2005 ja 2006 ovat luettavista tästä: 2005, 2006.

Seuraavana vuonna Medad ja hänen vaimonsa Connie tulivat Suomeen puhumaan ensimmäisessä Suomessa järjestämässämme ”Tasavertaiseen kumppanuuteen – teologiaa ja käytäntöä” – seminaarissa.

Seminaariin osallistunut Oili Alanko sai sydämelleen perustaa rukousryhmän Ugandan ja WSM:n työn puolesta. Ryhmä kokoontui kuukausittain useita vuosia. Siinä syntyi halu myös konkreettisesti tukea työtä Ugandassa.

RaTaksen virallisen rekisteröitymisen välitön syy olikin halumme mahdollistaa Woman’s Voice -radio-ohjelman lähettäminen. Se onkin kuulunut Kabalen ympäristössä jo yli 10 vuotta.

RaTaksella on  ollut myös UM:n rahoittamia kehitysyhteistyöhankkeita Gambiassa (2010-2015) ja Ugandassa (2015-2017).